Volgers

donderdag 6 oktober 2011

paddestoelen en egel

terwijl iedereen heerlijk zat te zonnen,  op de terasjes  en aan  het strand  lag  of  wandelde, ben ik hard aan het werk geweest (ja die moeten er ook zijn) wel 3 of 4 keer per dag vegen  alleen al om het bij tehouden maar ook om in beweging te blijven, ontdekte ik deze paddestoeltjes,,ja ze zijn wel klein,maar toch het zijn paddestoelen.  en voor mij weer een gelukje,want heb nog geen bos gezien ,dus nu in mijn tuin .ben ik aan het harken schiet erineens een EGEL uit de struiken, schrok me een hoedje,gelukkig was Mabel net aan de voorkant anders was het een gevecht geworden.heb hem op mijn stoffer en blik gezet en naar de achterkant gezet pfoeh,ze kwam er net aanhollen en rook hem goed,en werd me toch wild,en ze rende aan een stuk door langs de heg.
nu is de herfst echt ingezet  en zitten we lekker met de kaarsjes en hond op schoot voor de verwarming.
-------
6 opmerkingen:

Anna zei

prachtig gezicht al die paddenstoelen, ik ben er dol op en altijd weer als we naar de bossen gaan moet ik er gewoon foto's van maken... heerlijk die natuur!!!

in onze tuin leven grote aantallen egels, erg leuk maar ook minder leuk als ze onze eenden van nest wegjagen om dan alle eieren op te peuzelen...maar ach ja, dat hoort ook bij dé natuur hé?
lieve groetjes

Crea Annemieke zei

Dat is ook herfst, behalve een hoop bladeren, naalden, dennenappels, kastanjes, beukennootjes..... ik vind het altijd een rommelig seizoen. eerdat hier alles weer netjes is dan is het dik november....
Goede dag nog met de hartelijke groetjes Annemieke

Riet zei

MOoie herfstfoto's Greet.Leuk al die paddestoelen.
Wij zijn druk aan het inpakken. Morgen vertrekken we hier vandaan en Zondag zijn we thuis. Blijven dus nog even in Frankrijk.
Lieve groeten van Riet

Bonjade zei

Weer een heerlijk nieuw seizoen is aangebroken......
Prachtig al die kleine paddestoeltjes zo bijelkaar.
Fijne avond

Mayflower zei

Wat leuk al die paddenstoelen Greet, hier krijg je een echt Herfstgevoel van. Maar ook van het weer, wat een onstuimige Herfstdag vandaag. Het is nu heerlijk om binnen te zitten met de kaarsjes aan.
Wat lief een egeltje in de tuin en gelukkig heb je hem op tijd in veiligheid kunnen brengen.
Lieve groet, Mea

Marja Visscher zei

Dag Greet,
Ja, de herfst is echt een gezellige periode. Kan me voorstellen dat wanneer je zo'n ochtend in het ziekenhuis hebt gezeten, het weer heerlijk is om in je gezellige huisje terug te zijn. Lekker kopje thee, hondje erbij. Kan het leven toch even weer helemaal niet stuk, toch?! Moet vanmiddag ook even voor controle voor mijn diabetisch nar het ziekenhuis in Rotterdam. Maar alles zal wel goed zijn hoor!
Fijn weekend en lieve groet, Marja